Groene werkplek

15 februari 2017

Geen roddels bij de koffieautomaat. Geen compliment over je nieuwe jurk. Thuiswerken is concessies doen, maar je krijgt er ook wat voor terug. Echt lekkere koffie bijvoorbeeld en zelf je tijd indelen. Thuis werken is hip en happening. Werkgevers stimuleren het steeds meer. Wie wil er nu iedere dag in de file staan? Of in een overvolle trein stappen? Ik niet.

De afgelopen zomer heb ik vaak vanuit huis gewerkt, op de bank in de tuin. Lang leve de wifi die het zelfs achterin de tuin prima doet. Achter een bureau zitten in een vaak wat rommelige studeerkamer kan altijd nog. Werken in je tuin of op je balkon is zoveel fijner.

Afleiding
Buiten werken is ontspannend en er is volop afleiding. Bijvoorbeeld flirtende mezen die elkaar het hof maken. Verliefde libellen die druk boven de vijver zigzaggen. Brutale merels die de zwarte kater van de buren durven te negeren.

Maar het mooist vind ik toch de bijen en hommels die de hele dag af en aan vliegen, van de ene bloem naar de andere. Zwaarbeladen met stuifmeel.

Denk niet dat thuis werken in de tuin ongezellig is. Ik kreeg deze zomer iedere dag bezoek, van Jäger de buurkat. Hij kwam zijn dagelijkse portie water drinken uit de vijver. Daarna zat hij vaak tv te kijken. De vissen vervelen hem nooit.

Leefruimte
Wanneer je de tuin slim inricht is je leefruimte in de zomer ineens twee keer zo groot. Een tuin waarin je prettig kan werken, loungen en eten. Je zal zien dat je veel vaker buiten bent wanneer de tuin comfortabel maar vooral handig is ingericht.

Je wil in de zon maar ook in de schaduw kunnen zitten. Meubels moeten comfortabel zijn maar ook praktisch, zodat samen eten en werken aan tafel ook mogelijk is. Wifi die in de tuin goed werkt, is een investering waar je geen spijt van krijgt.

Slimme werkers doen het buiten!