De bloemenwinkel

29 september 2017

In de bloemenwinkel waar ik regelmatig rondneus op zoek naar een mooi boeket, werken enthousiaste dames. Je wordt er vakkundig geholpen en ze hebben het ook heel gezellig met elkaar, dat zie je.

Hun boeketten zijn zonder uitzondering erg mooi, niet het 13-in-een-dozijn bosje wat meestal wordt uitgestald. In ieder boeket komt een bloem maar één keer voor, kort en lang door elkaar, dan wordt het een spannend, kunstzinnig geheel. Ik houd ervan!

Pindakaas
Laatst was ik er weer en had een boeket nodig voor een foto-shoot voor mijn website. Dit wekte de nieuwsgierigheid van de oudere dame, “wat leuk, u bent fotograaf!”. Nee, die huur ik juist in voor deze klussen. Mijn kaartje kwam uit de tas en toen werd alles duidelijk. Het enthousiasme bleef en ik werd meegetroond naar buiten waar de plantjes stonden uitgestald. “Dan heb ik hier iets leuks voor u, kent u dat al?” In het rek stonden allerlei kleine, eetbare plantjes die langzamerhand hip en trendy worden. Het ene plantje smaakt naar cola, een andere ruikt naar pindakaas wanneer je over het blad wrijft.

Workshop
Daar zou ik iets mee moeten doen, werd mij aanbevolen. Een workshop over koken met plantjes uit de tuin, bijvoorbeeld? Mogelijkheden zijn er genoeg nu steeds meer mensen, ook in de stad, hun eigen groente en fruit kweken. In een lagere schoolklas zou je hier ook leuke experimenten mee kunnen doen; geblinddoekt proeven en ruiken. Of zelf een drankje maken wat naar cola smaakt maar toch gezond is. Een cake bakken met stevia in plaats van suiker. Guacamole maken van ‘grow it your own’ koriander en pepertjes. Mogelijkheden genoeg nu er steeds meer bekend is over gezonde voeding. Zo’n workshop ga ik vast en zeker nog eens organiseren. Met hulp van een leuke chefkok!