Borreltijd!

11 februari 2018

Bij mijn afscheidsdiner van het Rode Kruis heb ik mijn collega’s een avocado-pit in pot cadeau gedaan. De resultaten daarvan zijn wisselend, de groene vingers met bijpassende verzorging ook, heb ik gemerkt. Zelf heb ik vorig jaar op goed geluk een avocado-pit in de volle grond gestopt die tot mijn verbazing na 3 maanden boven de grond uitpiepte. Na een zomer in het ochtendzonnetje staan op het balkon, is het inmiddels een flinke plant geworden. Nu droom ik voorzichtig van guacamole gemaakt van zelfgekweekte avocado’s, maar dan moet de plant deze zomer wel gaan bloeien!

Tot die tijd maak ik bijna wekelijks guacamole van AH avocado’s – je moet toch wat. Mijn favoriete recept voor een smeuïge quacamole:

  • 2 avocado’s
  • 1 kleine ui of sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine tomaten of 6 snoeptomaatjes
  • ½ rode peper (als je van pittig houdt)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap

Schil en snij alle ingrediënten en mix het met een staafmixer tot een heerlijke guacamole.
Erg lekker met Dorito’s en een Pinot Grigiot erbij!