Bloemetjesjurk

2 februari 2017

Ze kwamen met z’n drieën, het was al aardig druk in de gloednieuwe tuin. De vrouw in de bloemetjesjurk stapt het terras op en blijft staan. “Maar dit is geweldig, dit kan zo in de VTwonen!” Wow, dit is leuk om te horen op mijn allereerste opentuinen dag. Ik ga bij de drie vrouwen staan, nieuwsgierig naar meer. Wie het ontwerp heeft gemaakt, willen ze weten.

Verbazen
Dat ontwerp was een kwestie van durven. Van het gebaande pad afwijken, je eigen plan volgen, de boel omgooien. Ik hou ervan en kan iedereen aanraden om af en toe jezelf en je omgeving te verbazen. Zo ging het ook met de tuin. Wat planten vervangen werd een compleet nieuwe tuin. De tekening is gemaakt in een hotelkamer in Tokio, misschien heeft ons dat onbewust geïnspireerd. De Japanse stijl die men leek te herkennen was onszelf helemaal niet opgevallen.

Statig en strak
Het oude huis heeft afscheid genomen van de klassiek symmetrische tuin. Het huis heeft nu een strakke tuin met vlonderterras, siergrassen en een tarp. Misschien is het de onverwachte combinatie van statig en oud met strak en uitnodigend, wat reacties oproept bij bezoekers.

Kaartje
De vrouw in de bloemetjesjurk nam mijn kaartje mee, maar in de drukte en door gebrek aan ervaring ben ik vergeten haar e-mailadres te noteren. Dat zal me een volgende keer niet weer gebeuren. De vrouw in de bloemetjes jurk heeft nog geen contact opgenomen. Inmiddels weet ik dat de tuinen in de Vreewijk eens in de twee jaar open gaan. Misschien zien we elkaar dan weer.